Kom ihåg med seglingen

Har du länge drömt om att lära dig segla? Härligt! Att segla är fantastiskt kul och gör det möjligt för dig att spendera tid på öppet vatten. Har du en kompis som äger en segelbåt kan du med fördel fråga om du får följa med och lära dig hur båten fungerar, men det säkraste och bästa sättet att komma igång är genom att boka in dig på en seglarkurs.

Seglarkurser finns idag för människor i alla möjliga åldrar som alla har ett gemensamt intresse för segling. Seglarkurserna finns också på olika nivåer och kan användas av den som vill komma igång med segling för första gången, men också för den som planerar att segla hela jorden runt och har stor vana. Väljer du veckolånga kurser ligger du förstått i framkant, eftersom du då får lära dig allt från att förbereda och höra båten i ordning, till att knyta knopar, kasta logg eller lägga an.

För nybörjaren kan det vara svårt att få koll på den egna terminologin som många seglare har, men ju mer erfarenhet du får, desto lättare. På havet är alla nya någon gång och det brukar finnas en stor förståelse för detta – ”båtfolk” emellan.