Finansiera din segelbåt

Att köpa en båt är för många en mycket stor investering. Det är långt ifrån alla båtägare som har kunnat finansiera sin segelbåt genom att betala den kontant och de allra flesta tar hjälp av banker och långivare.

Det finns flera sätt att gå tillväga när du vill köpa dig en båt. Det bästa är naturligtvis om du har möjlighet att spara ihop alla pengar själv och betala båten direkt, men detta är en process som kan ta lång tid och som många inte vill vänta på. Andra alternativ är att använda sig av båtlån eller privatlån och här berättar vi mer om hur det fungerar.

Finansiera segelbåten med ett privatlån

Hallåkonsument kan du hitta information om många olika typer av lån. Ett av dessa är privatlånet. Ett privatlån är ett konsumentlån där du har rätt att använda pengarna till precis vad du vill och där du inte behöver lämna någon säkerhet för lånet. Många långivare och banker erbjuder låneformen och kraven på låntagaren är sällan höga. Beloppen ligger vanligtvis någonstans mellan 10.000 kronor och upp till 600.000 kronor, men kan variera mellan olika aktörer.

Finansiera segelbåten med ett båtlån

Till skillnad från privatlånet är ett båtlån ett lån som är specifikt framtagen för att köpa en båt och pengarna kan således inte användas till något annat. För att få ansöka om ett båtlån behöver du se till att ha en säkerhet, vilket i de flesta fall är själva båten som du vill investera i. Fördelen med en säkerhet är att du ses som en tryggare låntagare för banken och långivaren, vilket i sin tur brukar bidra till en lägre och bättre ränta. Om du inte har möjlighet att betala lånet har banken rätt att sälja båten för att få tillbaka sina pengar.