Fira seglatsen med gott vin

Ska du ut och segla med familj och vänner? Kul! Se till att bunkra upp med god mat och dryck inför seglatsen. Att njuta av ett gott vin efter en dag på sjön är livet. Här hittar du de bästa tipsen på vad du bör införskaffa innan du kastar loss.

Köp vin innan du beger dig ut på sjön

Inhandla så mycket du kan innan seglatsen påbörjas. Ute på sjön och i hamnar finns det ofta begränsad möjlighet att köpa alkoholhaltiga drycker som du kan ta med dig till båten. Många seglare tycker att det är trevligt att dricka amarone nere i sittbrunnen för att fira seglatsen. Amarone är ett fantastiskt gott italienskt vin som tillverkas av torkade druvor. Det ger en unik smakprofil som många uppskattar. Hos Grapevine kan du läsa mer om hur amarone tillverkas, vilka druvsorter som används och annan intressant information. Här hittar du även tips på amarone i olika prisklasser.

Köp mat som håller under hela resan

Du bör alltid bunkra upp med mat som är lätt att stuva undan och som har lång hållbarhet. Konserver, frystorkat och pulverrätter passar bra till längre seglatser. Om du planerar att fiska från båten bör du inhandla kryddor och tillbehör som passar till fiskrätten.