Fiska från segelbåten – bästa tipsen

Det finns få saker som är lika härliga som att fiska direkt från din segelbåt. För många är fiske från båt det absolut bästa sättet att få en så optimal fiskeupplevelse som möjligt. Att bege sig ut på öppet vatten ger en enorm frihetskänsla – oavsett om du fiskar på öppet hav eller i en insjö.

När du fiskar från din segelbåt kommer du att kunna ta dig till platser som du inte skulle kunna besöka eller fiska från när du befinner dig på land. Här nedan listar vi några av våra bästa tips som du kan använda dig av för att göra fisketuren så givande och roligt som möjligt!

4 viktiga tips när du ska fiska från båt

När du ska fiska från din segelbåt är det viktigt att du har rätt utrustning med dig i packningen. På https://www.olssonsfiske.se/fiskeredskap/linor kan du hitta allt du behöver för att fånga de allra största fiskarna i vattnet. Olssonsfiske.se är det perfekta valet för dig som vill köpa fiskeutrustning av hög kvalitet och som vill vara säker på att din fiskeväska är komplett innan du lämnar hamnen. Vill du inte plocka ihop din utrustning själv finns det färdiga fiskeset du kan använda dig av!

  • Se till att din segelbåt är tillräckligt stor för det vatten som du vill bege dig ut på. Blir det stormigt måste du kunna stå stadigt.
  • Kontrollera hur vädret kommer se ut innan du beger dig av. Se också till att lyssna på sjörapporten och stanna hemma om det blir blåsigt.
  • Ta reda på vilka fiskeplatser du vill besöka och markera dessa på sjökortet för att spara tid.
  • Investera i ett bra ekolod på båten! Även den billigaste modell är guld värd!