Se bra ut på seglingen

Segling är på många sätt mer en livsstil än en hobby. Den som haft en segelbåt vet att det kommer bli mycket av livet som kretsar kring den. Utanför säsongen i form av underhållsarbeten, under säsongen i form av själva seglandet och allt däromkring. Seglingsfolk umgås också gärna med varandra. Man träffas ute till havs eller i en hamn för att äta, festa och prata båtar. Under de tillfällena kan det vara värt att tänka lite extra på utseendet och göra sitt bästa för att hålla stilen trots att du är ute på sjön. Det gäller kanske särskilt om du gillar att ta dig till de mer ”överklassiga” seglingsorterna som Sandhamn eller Marstrand.

Fixa kroppen

Mellan säsongerna kan du jobba på att hålla din kropp i trim. Träna mycket, inte bara för att vara snygg utan också för att orka med det tidvis ansträngande båtlivet. Passa på att gå till Motiva Sverige om du är missnöjd med dina bröst, eller gå till tandläkaren och blek tänderna. Det finns inga fel med att vara lite fåfäng. Under säsong kommer dina pengar ändå gå åt till båten och allt däromkring, så gör sådana här saker medan du har råd.

Planera garderoben

En bra seglargarderob måste både kunna fungera till sjöss och i hamn. Se till att ha bra skor och regnkläder för att kunna sköta båten även när det är storm och regnet piskar däcket. Du vill inte hamna i sjönöd för att du inte kunnat klä dig för att reva segel eller kasta ankar. För soliga dagar eller kvällarnas middagar och fester är det bäst att satsa på en basgarderob med marint mode. Seglarskor utan strumpor, bredrandiga klänningar, en snygg pikétröja med en lammullströja nonchalant knuten över axlarna. Här kan Motiva Sverige hjälpa dig med att se till så att den där tröjan eller klänningen sitter på ett sätt som garanterar att du kommer bli festens mittpunkt.

Sköt hygienen till sjöss

En annan viktig sak när du planerar en seglingssemester är att planera hygienen. Det här är viktigt för att se bra ut och lukta gott, givetvis. Men det är också en hälsofråga. Du behöver ha en plan för att tvätta kläder och tömma toaletten. Oftast görs det när du ligger i hamn, vilket gör att du behöver ett par sådana stopp. Att ankra i naturhamnar är fantastiskt på många sätt, men det finns sällan någon tvättmaskin där.

Investera också i miljövänlig tvål och schampo som kan användas med kallt och i förekommande fall salt vatten. På så sätt kan du sköta de grundläggande hygienbehoven oavsett var du är. Solblekt och saltstänkt hår är dessutom riktigt snyggt. Se också till att ha med dig alla andra saker du behöver för att må bra och se bra ut: tandkräm, deodorant och liknande. Om inte annat kommer dina medpassagerare tacka dig för visad hänsyn.