Fixa enskilt avlopp till sommarstugan

Om du gillar att segla har du troligtvis din sommarstuga vid kusten, skärgården eller vid en sjö. Det är härligt att ha sommarstuga och båt nära varandra. Ett problem kan dock vara avloppet. Det finns bra lösningar med enskilda avlopp för fritidsboenden utanför det kommunala avloppsnätet.

Enskilt avlopp

Vatten från toaletten måste ta vägen någonstans. Vissa sommarstugeägare väljer mulltoa. Men då måste du själv ta hand om avföringen på något vis. Ett trevligare alternativ för sommarstugor är då enskilda avlopp via företaget Fann. Eftersom det finns flera avloppssystem att välja mellan är det smart att satsa på en helentreprenör. Fann kommer att installera rätt avloppssystem, de hjälper er med dokumentation och papper att skicka in till kommunen och ser till att ni får ett underhållsfritt avlopp i fritidshuset. Gå in på Fann och kolla deras helhetslösning för enskilda avlopp oavsett var din sommarstuga ligger.

Sommarstuga vid vattnet

Förutom att det är viktigt att ha ordnat med enskilt avlopp, så kan det vara smart att bygga en brygga och om möjligt även göra i ordning en egen liten badstrand. Naturligtvis beroende på hur stor tomt du har. Att ha sommarstugan precis vid vattnet är något speciellt. Kunna låta segelbåten ligga vid din egna brygga ger en enorm frihet. Det är roligt att vakna upp på morgonen, titta ut genom fönstret under semestern och se båten som ligger och guppar i vattnet.

Egen segelbåt

För många hör segelbåt och sommarstugan ihop. Det är skönt att både ha segelbåt och en sommarstuga. Två underbara ställen för semester, rekreation och återhämtning. Om ditt fritidshus ligger lite längre upp på land kan det vara smart att hitta en båtplats eller brygga i närheten där du får förtöja din båt. Det underlättar för att kunna ta sig ut på en liten segeltur innan frukosten, medan det bara är du, solen och fåglarna som ännu är vakna. Det är just sådana ögonblick som gör båtägandet så givande. Både friheten, rekreationen och möjligheten till äventyr. Sverige är ju också ett riktigt seglarland, med både långa kuster, flera skärgårdar och stora sjöar som Vänern.