Därför bör du bo på en segelbåt – 5 stora skäl!

Funderar du på att lämna det klassiska Svensson-livet och ta ditt pick och pack och bo på din segelbåt? Då har du tagit ett mycket spännande och stort beslut som kommer att förändra hela ditt liv och din syn på livet. Att bo på en segelbåt är för många en stor dröm och sanningen är att det finns många skäl till att faktiskt våga göra det.

Är du ännu inte beredd att ta steget och bo på en båt, men ändå vill förändra din livsstil finns det många fina bostäder som ligger ute för kommande försäljning i Stockholm. Att hitta bostäder för kommande försäljning i Stockholm är inte speciellt svårt och du har allt från lägenheter till fritidshus, radhus och villor att välja mellan. Här nedan vill vi ändå lista våra största fördelar med att bo på en segelbåt – vågar du inte ta steget nu kanske vår lista kan få dig att våga.

5 skäl till att bo på en segelbåt

1. Du får leva mycket nära inpå naturen och får uppleva nya miljöer, naturområden såväl som djurliv.

2. Du får en mer minimalistisk livsstil. På en segelbåt kommer du inte vara i behov av samma saker som du är i behov av i ett klassiskt hem som lägenhet eller villa.

3. Du kommer närmare eventuell familj/partner. På segelbåten kommer ni att få mycket mer kvalitetstid tillsammans och kommer varandra således mycket närmare. Ni lär er också mer om varandra och om er själva.

4. Även om du kommer få betala för driften av segelbåt, mat och andra nödvändigheter sänker du dina månadskostnader rejält.

5. Du kan när som helst välja att byta miljö, vilket är en av de största fördelarna. Du behöver aldrig känna att du tröttnar på ditt närområde, störiga grannar eller storstadsbuller.