Måla om segelbåten – tips!

När du ska måla om din segelbåt finns det flera saker som är viktiga att tänka på. Med en ordentlig och väl utförd ommålning kommer din båt inte bara att se mycket finare och fräschare ut, utan färgen ser också till att skydda skrovet och ge båten en längre livslängd.

Har du aldrig målat en båt tidigare kan du dock behöva lite tips och vägledning innan du sätter igång. Att måla båten på egen hand är fullt möjligt. Ska du måla om i din bostad rekommenderar vi dig dock att anlita Clas Fixares målare istället. Med professionella målare kan du vara säker på att få ett fackmannamässigt resultat, samtidigt som du kan välja färger från ett större utbud. Med Clas Fixares målare får du dessutom möjlighet att använda ROT-avdrag och får alltid gratis offert!

Bästa tipsen för båtmålningen

Vad är det då man ska tänka på när det är dags att måla om båten? Här nedan listar vi våra absolut bästa tips och råd som du kan använda dig av.

  • Skapa en bra grund som innefattar spackling, slipning och avfettning.
  • Det är mycket viktigt att du läser på färgen för att se vilken övermålningstid och torktid som den har.
  • Se till att du använder bra och lämplig skyddsutrustning.
  • Mat och dryck bör inte förtäras i närheten av båten när du målar.
  • Båtfärg behöver röras om med jämna mellanrum för att alla komponenter ska blandas ordentligt. Se till att röra om både i början såväl som under målningens gång.