Inred segelbåten med växter

Rätt inredning är viktigt för att trivas i sin bostad, men detsamma gäller för utrymmen som husbilen och segelbåten. Att inreda på ett sätt som gör det mysigt och hemtrevligt i den typen av utrymmen bidrar till att sätta den där lilla guldkanten på tillvaron när man är ute på äventyr.

Dessa växter passar i båten

Växter sätter guldkant på inredningen, men det är inte alltid så lätt att få krukväxter att må bra hemma och extra svårt är det att få dem att trivas i en båt. Solen är stark på sjön och det märks framförallt då man oftast lättare får en solbränna ute på sjön jämfört med på land. Även om växter över lag gillar sol, är det inte säkert att den starka solen till sjöss är något de tycker om. I vissa fall är motsatsen problemet då vissa båtar kan ha få och små fönster, vilket istället gör det svårt att ge växterna tillräckligt med ljus. Därför är det viktigt att välja blommor och växter som faktiskt tål klimatet på sjön, såsom:

  • Pelargoner.

Vill man ha lite blommande växter på båten är pelargoner ett bra val. Pelargoner är en relativt tålig blommande växt och en klassiker att ha i fönstren. Antingen kan man så egna frön för att odla sina pelargoner själv eller köpa färdiga.

  • Murgröna.

Blommande växter är oftast mycket känsligare än gröna växter utan blommor, så vill man vara på den säkra sidan kan man därför välja växter såsom murgröna. Den tillför grönska och lite lummighet, vilket kan behövas ute på sjön. Dessutom lär den gilla det fuktiga klimatet då den gillar fukt.

  • Plastblommor.

Ett alternativ är så klart att köpa plastblommor. Plast håller i ur och skur och tack vare att många plastblommor ser väldigt äkta ut så är det svårt att se skillnad på dem och den äkta varan.