Verifiera dina myndighetsdokument när du seglar utomlands

Planerar du en långsegling utomlands? Då kan det vara säkrast att ha en del svenska myndighetsdokument med dig, till exempel ett personbevis. Med sådana dokument blir processen mycket enklare om du skulle stöta på problem under seglingen. Men hur ska du kunna bevisa för utländska myndigheter att dina dokument är äkta? Jo, genom en apostille. Läs vidare för att ta reda på vad det egentligen är.

Vad är en apostille?

Själva ordet apostille kan låta lite krångligt, men det är faktiskt inget annat än ett äkthetsbevis. Här kan du hitta apostille Stockholm för att verifiera dina dokument. En apostille är helt enkelt en stämpel som intygar att ett dokument som skrivits under av en myndighet faktiskt är äkta. En apostille kan bara utfärdas av Notarius Publicus, en person som har i uppdrag av länsstyrelsen att intyga äkthet i dokument.

I vilka länder behövs apostille?

Om din långsegling ska ske i något av de länder som har undertecknat Haagkonventionen behöver du kunna intyga dina dokument med apostille. Att få en apostille är enkelt. Du skickar helt enkelt in dina dokument till någon som har behörighet att utfärda äkthetsbevis och får dem sedan inom kort tillbaka stämplade och klara.